650037762080678
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 21 13 09 79

Send os en e-mail

Kastel Vine - vin fra Sydfrankring

Der er ingen varer

Kastel Vine - vin fra Sydfrankring

Languedoc Roussillon er et vinområde i Sydfrankrig, som oplever store forandringer. Vinbønderne har erkendt nødvendigheden af, kunne levere en kvalitetsvin i stedet for som tidligere at producere en stor volume af vin. Vinbønderne hyrer ofte vinmagere for at kunne få den rigtige kvalitet frem i deres vin.
De mest benyttede druesorter er Carignan, Syrah, Grenache og Mourvèdre til rødvine og Chardonnay til hvidvine.
Vinbønderne gør et stort arbejde i at høst/udbytte afspejler den kvalitet, der ønskes.
Det varme klima giver ofte lavere høstudbytte men til gengæld en kraftig drue, der sammen med fadlagring fremmer potentialet for en kraftig vin.

Underkategorier

 • Chateau Vaugelas
  Chateau Vaugelas Chateau Vaugelas har været ejet af Bonfils familien igennem 5 generationer. Vingården ligger mellem bjergkæden Alaric og floden l`Orbieu, som tidligere afgrænsede stedet. Her dyrkes noget af det bedste vin i Corbieres på ca 110 ha kalkholdigt, stenet skifer og lerjord. Rigelig solskin ledsaget af næsten konstant vind giver ideelle betingelser for vinstokkene. Vi importerer 2 af deres vine: Le "V" og le Prieuré, som begge er fremragende vine. Chateau Vaugelas ligger tæt på Ribaute og det har været naturligt, at deres vin skal være i vores butik. Vores første besøg på Chateau-et var som turister og vi købte deres bedste vin. Vi blev gjort opmærksom på, at denne vin skulle gemmes i 10 år og ikke drikkes med det samme. Dette råd fulgte vi og har stadig denne årgang liggende.  
 • Cooperative CastelMaure
  Cooperative CastelMaure Castel Maure er grundlagt i 1920 og er beliggende i Corbière bjergene. Cooperativet består i dag af 65 medlemmer, hvoraf de 15 leverer 85 % af produktionen. De råder sammenlagt over ca. 300 ha. Der bliver fremstillet ca. 1,4 millioner flasker om året. Da vi i år 2003 kørte rundt i området, for at finde et hus, kom vi til Castel Maure. Vi kørte af bjergveje og nød den smukke udsigt. Det er meget pudsigt, for byen dukker lige pludselig op. Lige efter et sving. Den ligger imellem bjergene og på solskinsdage er der dejligt varmt, da der ofte er læ. I dette terræn bliver vinen høstet med håndkraft.Når vinhøsten er i gang ligger byen stille hen, for mange deltager i høsten. Vi har siden vendt tilbage mange gange, for at købe vin til vores ferie. Og der er virkelig meget smukt. Kør til chapelle Felix og gå en tur i dette naturskønne område.  
 • Domaine du Roc
  Domaine du Roc Domaine du Roc er et familieforetagende i Minervois.På 60-70 ha høstes hvert år vin, som de selv vinificerer på domænet.Markerne med de op til 60 år gamle vinstokke ligger syd for Montagne Noir.Med det varme og tørre sydlandske klima høstes druer, som giver den optimale produktion af Domaine du Roc`s vin. Vi lærte Domaine du Roc at kende igennem vores nabo i Ribaute. En ældre herre, hvis søn og svigerdatter ejer DomRoc. Det første glas vi fik skænket var deres Chardonnay, som virkelig er en sand perle af smagsoplevelser. Og herefter var det starten på vores import af sydfranske vine.    
 • Rødvine
  Rødvine  
 • Hvidvine
  Hvidvine  
 • Rosé
  Rosé