Ring på tlf: 21 13 09 79
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 21 13 09 79

Send os en e-mail
Der er ingen varer

Kastel Vine - vin fra Sydfrankring

Languedoc Roussillon er et vinområde i Sydfrankrig, som oplever store forandringer. Vinbønderne har erkendt nødvendigheden af, kunne levere en kvalitetsvin i stedet for som tidligere at producere en stor volume af vin. Vinbønderne hyrer ofte vinmagere for at kunne få den rigtige kvalitet frem i deres vin.
De mest benyttede druesorter er Carignan, Syrah, Grenache og Mourvèdre til rødvine og Chardonnay til hvidvine.
Vinbønderne gør et stort arbejde i at høst/udbytte afspejler den kvalitet, der ønskes.
Det varme klima giver ofte lavere høstudbytte men til gengæld en kraftig drue, der sammen med fadlagring fremmer potentialet for en kraftig vin.

Underkategorier

 • Chateau Vaugelas
  Chateau Vaugelas Chateau Vaugelas har været ejet af Bonfils familien igennem 5 generationer. Vingården ligger mellem bjergkæden Alaric og floden l`Orbieu, som tidligere afgrænsede stedet. Her dyrkes noget af det bedste vin i Corbieres på ca 110 ha kalkholdigt, stenet skifer og lerjord. Rigelig solskin ledsaget af næsten konstant vind giver ideelle betingelser for vinstokkene. Vi importerer 2 af deres vine: Le "V" og le Prieuré, som begge er fremragende vine. Chateau Vaugelas ligger tæt på Ribaute og det har været naturligt, at deres vin skal være i vores butik. Vores første besøg på Chateau-et var som turister og vi købte deres bedste vin. Vi blev gjort opmærksom på, at denne vin skulle gemmes i 10 år og ikke drikkes med det samme. Dette råd fulgte vi og har stadig denne årgang liggende.  
 • Cooperative CastelMaure
  Cooperative CastelMaure Castel Maure er grundlagt i 1920 og er beliggende i Corbière bjergene. Cooperativet består i dag af 65 medlemmer, hvoraf de 15 leverer 85 % af produktionen. De råder sammenlagt over ca. 300 ha. Der bliver fremstillet ca. 1,4 millioner flasker om året. Da vi i år 2003 kørte rundt i området, for at finde et hus, kom vi til Castel Maure. Vi kørte af bjergveje og nød den smukke udsigt. Det er meget pudsigt, for byen dukker lige pludselig op. Lige efter et sving. Den ligger imellem bjergene og på solskinsdage er der dejligt varmt, da der ofte er læ. I dette terræn bliver vinen høstet med håndkraft.Når vinhøsten er i gang ligger byen stille hen, for mange deltager i høsten. Vi har siden vendt tilbage mange gange, for at købe vin til vores ferie. Og der er virkelig meget smukt. Kør til chapelle Felix og gå en tur i dette naturskønne område.  
 • Domaine du Roc
  Domaine du Roc Domaine du Roc er et familieforetagende i Minervois.På 60-70 ha høstes hvert år vin, som de selv vinificerer på domænet.Markerne med de op til 60 år gamle vinstokke ligger syd for Montagne Noir.Med det varme og tørre sydlandske klima høstes druer, som giver den optimale produktion af Domaine du Roc`s vin. Vi lærte Domaine du Roc at kende igennem vores nabo i Ribaute. En ældre herre, hvis søn og svigerdatter ejer DomRoc. Det første glas vi fik skænket var deres Chardonnay, som virkelig er en sand perle af smagsoplevelser. Og herefter var det starten på vores import af sydfranske vine.    
 • Chateau de Mattes-Sabran
    Chateau de Mattes-SabranFrem til 1914 var Mattes en del af et større domæne på 4000 hektar. Under revolutionen var det ejet af JOSEPHINE ANNE DE SABRAN, enke af Marquis de Monteil, den berømte sømand af LOUIS XVI. Han kan betragtes som LA FAYETTE for Navy, da han aktivt deltog i uafhængighedskrigen.Barnløs, besluttede hun at overgive Mattes til sin nevø, MARC EDWARD DE SABRAN PONTEVES kendt som Duke of Narbonne eller den gode hertug for hans venlighed. Siden 1733 har Mattes ikke været solgt. I dag dyrker Chateau de Mattes-Sabran 615 ha fordelt på mange parceller med forskellige jordtyper. Dette og beliggenheden tæt på Middelhavet giver gode forhold for optimal vindyrkning. Kastel Vine har søgt efter vine nærmere Middelhavet og besøgte Chateau de Mattes efter en tur ved stranden. I dag importerer Kastel Vine 4 af deres vine: 1 hvidvin, 1 rosé, 2 rødvine.   
 • Domaine J. Laurens
  Domaine J. Laurens Limoux er kendt for deres Cremant - mousserende vin. Og der produceres fantastiske bobler her.Blanquette de Limoux blev opfundet ved et tilfælde i 1531 i Benedictiner klosteret Saint Hilaire Abbey, da en munk opdagede, at den vin, han havde tappet og proppet, dannede bobler. Det var den første mousserende vin i verden. At der kan dyrkes så sydligt skyldes det kølige klima og de højtliggende marker. I dag er Domaine J.Laurens stolt af at producere et glimrende udvalg af Blanquette & Cremant de Limoux - med en sund vingård, nye bygninger, et mere konsekvent hold og en stigning i salget, men stadig med samme kvalitetsfilosofi. Der dyrkes 30 ha. For at følge reglerne for AOP/AOC kvaliteten er udbyttet fastlagt til max 50 hl/ha. Og høsten foregår med håndkraft, derefter gæres druerne i ståltanke, 9 mdr for Blanquette og 12 mdr for Crémant. Kastel Vine mødte Jacques Calvel og hans team i 2015 på en vinrejse. Vi blev meget fascineret af stedet og deres produktion. Og vi elsker disse fantastiske vingårde og deres gæstfrihed. Kastel vine importere 4 af deres cremant: Blanquette de Limoux, Limoux Méthode Ancestrale, La rose No 7, Cremant De Limoux non dosé.
 • Domaine Les Cascades
  Domaine Les Cascades Domaine Les Cascades er beliggende i Ribaute, Aude, vinregionen Languedoc.Sylvie og Laurent producerer vin og øl fra økologisk landbrug, samt oliven, trøfler og safran. Da Sylvie og Laurent startede i 2010 i Ribaute vidste de allerede, at vinen skulle være biologisk produceret. Det har det været siden 2013 og med stor succes. Deres 6 ha vinmarker er placeret ude i garriguen, hvor der er langt til nabomarker, hvor fyrretræer og cypresser sammen med timian og andre krydderbuske vokser vildt. Her går der får og æseler og holder marken ren for ukrudt. Selve produktionen er lille, men et bevidst valg. De vil hellere have kvalitetsdruer og kunne arbejde med vinen efter deres egne værdier. At have respekt for naturen og bruge dens kvaliteter er deres tanke. Al deres høst foregår i hånden og vinificeringen foregår helst på hver enkelt drue. Kastel Vine har kendt Sylvie og Laurent siden de flyttede til Ribaute, hvor vi selv har et hus lige overfor Les Cascades. Så vi har fulgt og smagt vinen igennem tiden. Og vi er meget begejstrede for deres fantastiske måde, at dyrke og producere vin på og det gode naboskab. Kastel Vine har importere 12 forskellige af vinene, hvor 3 vine er specielfremstillet til os.
 • Rødvine
  Rødvine  
 • Hvidvine
  Hvidvine  
 • Rosé
  Rosé  
 • Mousserende Vine
  Mousserende Vine